JÓT FŐZTEM! - avagy az alkotás öröme
Amikor egy krém vagy oldat készül, vagy éppen egy kecses kéziszerszámunk van kialakulóban, esetleg egy hiánypótló szakmai továbbképzés anyagát rakom össze egy ránk jellemző címmel, azt egy finom leves elkészítéséhez hasonlítanám.
Amikor nem kapkodok és nem kötelezőszerűen, időprés alatt kell összeraknom valamit, akkor alkotok.
Kicsit megpirítom a fűszert, mert attól lesz igazán gazdag az íze. Egy csipet gyömbér sem hiányozhat belőle, mert növeli az ízharmóniát, könnyebbé teszi a feldolgozást és saját jó tulajdonságaival csak emelni tud a művem gasztronómiai értékén.
És van az ellenkezője.
Amikor van 23 és fél percem, nem pirítom meg a fűszereket, nincs is itthon mindegyikből tulajdonképpen, és hiányosak is a készleteim a kamrában…. szóval dolgozik bennem a dac és a stressz.
Amikor csak a szomszédasszonynak akarom megmutatni, hogy én is vagyok olyan háziasszony, mint ő, én is tudok olyat csinálni, mint ő és még olcsóbban is ki tudom hozni! Amikor asztalra kerül, a leves elfogy ugyan, de nincs benne a szükséges plusz, a szív, a lélek, nincs benne a gyömbér, ami kitisztázza az ízeket. Nincs meg az a gazdagság, ami kiteljesíti egy vacsora élményét, nincs benne az alkotás öröme, ami értelmet ad az egésznek, ami miatt büszke lehetnék magamra és arra, amit alkottam.
Ez a nagy különbség, legyen szó a levesről, lábápoló tanfolyami anyagainkról, oktatásainkról, saját gyártású COLIBRI STEEL kéziszerszámainkról vagy éppen a komplex hatóanyagtartalmú, hivatalos kozmetikumként nemzetközileg bejegyzett Santé körömolajunkról.
Mi mindre büszkék vagyunk.
Az igazán jó "levesből" holnap is szeretnék kanalazni.
A jó minőségről a prémium alapanyagok gondoskodnak és az igényes tálalás.
Minden "levesünkkel" a tökéletes ízélményre törekszünk, hogy jószívvel és büszkén állhassunk elétek velük.
Bár mostanában kissé csendesebbek vagyunk, de továbbra is értetek dolgozunk, új „levesek” receptjeit alkotjuk.
A cikket írta:
Gyebnár Ilona
mesterleveles pedikűrös,
a Premium-Welt Kft. ügyvezetője,
a Pedimánia Oktatóközpont szakmai vezetője